BMX Freestyle Országos Bajnokság 2016-2017 beszámoló és végeredmények

2017. március 18. 21:10 - dzsuganakos

A magyar BMX Freestyle család életében nagy változás történt, hisz új időszámítás kezdődött azzal, hogy a hazai kerékpáros szövetség (MKSZ) is felfigyelt az eddig “gazdátlan” ágazatra, elindultak a fejlesztések a skateparkok építése irányába és a BMX Freestyle Hungary megrendezhette hosszú idő után a hivatalos magyar bajnokságot, ahol magyar bajnokot hírdettek. A BMX szakág szempontjából ez egy hatalmas előrelépés. 



A versenynek a Factory Aréna (Miskolc) adott helyet, ahol a versenyzők park műfajban és flatland műfajban mérhették össze tudásukat. Park műfajban amatőr és profi kategóriában, míg flatlandben a masters kategória is jelen volt. Az amatőr versenyzők értékes tárgynyereményekkel lehettek gazdagabbak, míg profi kategóriában pénzdíjas volt a verseny. A külföldi viszonyokhoz képest Magyarországon sajnos kevés a fedett pálya, viszont ez nem volt érezhető a versenyzőkön, mert mindenki a maximumot nyújtotta és szebbnél szebb trükköket láthatott a kilátogató nézősereg. 

A BMX Freestyle Hungary a verseny ideje alatt igyekezett minden feltételt biztosítani a versenyzők és nézők számára egyaránt, pontozóbírok értékelték a versenyzők menetét, tehát minden adott volt egy színvonalas versenyhez. 

Park műfajban junior kategóriában a 11 éves Ábel Donát nyert, ebben a kategóriában ő volt az egyedüli induló, azonban az amatőr kategóriában is helytállt. Amatőr kategóriában Újvári Zoltán lett a magyar bajnok, aki szoros versenyen tudott első helyezést elérni. A profi kategóriában Turányi Rómeó vette át a Magyar Bajnoki címért járó jutalmat és a serleget. 

Flatland műfajban az amatőr kategóriát Túri István, a profit Tivadar László, a masterset pedig Sinkó Lajos nyerte. 

A versenyszervezők a profi versenyzőket meghívásos alapon jelölték ki, azonban a versenyen profi kategóriában is bárki elindulhatott. 

Végeredmények: 

BMX PARK:

Junior: 

1. Ábel Donát

Amatőr: 

1.  Újvári Zoltán
2.  Kazinczi Zoltán
3.  Ballay Bendegúz
4.  Dojcsák Brúnóő
5.  Ábel Donát
6.  Leányfalvi Csaba
7.  Belvári András
8.  Szabó Péte
9.  Horváth Adrián
10.  Bányi Attila
11.  Szabó János
12.  Ábel Tamás
13.  Ragányi András

Profi: 

1.  Turányi Rómeó
2.  Kempf Zoltán
3.  Gyurán Márton
4.  Rajki Gergő
5.  Vukman Márk
6.  P Nagy Tamás
7.  Kiss Bence
8.  Bakó Viktor
9.  Józsa Milán
10.  Balogi Márk
11.  Henc Roland
12.  Becsei Ádám
13.  Ficsor Kornél
14.  Bajczik Péter
15.  Kőhler János
16.  Gál Tamás

BMX FLATLAND:

Amatőr: 

1.  Túri István
2.  Bordás Ákos
3.  Miklósi Péter
4.  Orosz Csaba
5.  Varga Tamás
6.  Császár Balázs
7.  Markóth Szabolcs
8.  Molnár Zoltán

Profi: 

1.  Tivadar László
2.  Nagy Dávid
3.  Szabó Dávid
4.  Vidákovich Fülöp
5.  Katona Dénes

Masters: 

1.  Sinkó Lajos
2.  Rob Alton
3.  Koncsecskó Tamás

Összegezve a látottakat egy színvonalas verseny zajott Miskolcon, ahol a Magyar BMX Freestyle szakág hatalmas előrelépést tett a fejlődés érdekében, az év hátralevő részében még tartogatnak ilyen meglepetéseket a szervezők, akár több verseny megrendezésében. 

17359244_1268703516549673_3578032311838261924_o_1.jpg

Fotó: Králik Dani 
Rider: Turányi Rómeó 

komment
süti beállítások módosítása