YouTube kincsek

2017. március 24. 17:00 - anamika

Évekkel ezelőtt, még én is azok közé tartoztam, akik meg voltak elégedve a rádióban játszott toplistás slágerekkel. Nem volt lehetőségem olyan előadókra lelni, akik sztárokat megszégyenítő tehetséggel rendelkeznek.

Azonban a rohamosan fejlődő technikának köszönhetően egyre több tehetség vette bátorságát, és kezdte bontogatni szárnyait a YouTube felületén. Legjobb és legerősebb példaként –szeretjük,vagy sem- Justin Biebert említeném. Semmi másra nem volt szüksége, csak egy kamerára és a hangjára. Hatalmas rajongótáborra tett szert, és rövid időn belül elérte célját; befutott. Lavinát indított.

Napjainkban viszont nem elég feldolgozni akusztikus verzióban egy Britney számot.

A YouTube-on szörfözve profibbnál profibb felszerelésű stúdióval rendelkezdő sztárjelöltre bukkanhatunk, akiknek nem mellesleg jól áll a kamera, és még a hangjuk is bitang. Fokozhatjuk, hogy saját számokat írnak, és olyan feldolgozásokat kreálnak, ami olykor jobb mint az eredeti.

Nézzük az én kincseimet:

Sokak számára ismert lehet Boyce Avenue .A floridai srácok közel 10 millió feliratkozóval rendelkeznek. Van saját számuk, de inkább az akusztikus feldolgozásokban remekelnek. 

 

Daniel de Bourg az R&B világában érzi magát otthon, és valljuk be jól áll neki. 

Tori Kelly is akusztikus feldogozásokkal indított, és azóta ő is magasabb szintre léphetett..Számos saját dalt tudhat magáénak, illetve hatalmas rajongótáborral rendelkezik. Nemrégiben a "Sing" című mesében az egyik főszereplőnek kölcsönözhette szinkronhangját.

 Innen indult: 

Itt tart most: 

Evezzünk kicsit más vizekre. A kincsesládámban számos olyan zenész is szerepel, akik külföldön befutottak, elismertek, ám hazánkban a nevük még egyáltalán nem ismert. Kicsit alter, kicsit elekctro, kicsit dirty,kicsit rock. Áldom a YouTube-ot, hogy rájuk találhattam.

Jordan Rakei soul-os vonulata nagyon tud ütni. 

Miért nem hallani a magyar rádiókban az Arctic Monkeys-t?Fél milliárd megtekintéssel bírnak a srácok.

Az alabamai származású Yalewolf, keveri a hip-hop-ot a country alapjaival. Az egyveleg egyedi,és fülbemászó.

 Nos, a mai napra bezártam a kincsesládámat, de hamarosan újra jelentkezem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

komment
Címkék: zene kincsek Anna
süti beállítások módosítása