Időtlen időszak

2017. március 18. 18:11 - zotjee

Mint az ismert, az Indian Wells-i kemény pályás tenisztorna negyeddöntőjében az ausztrál Nick Kyrgios betegségre hivatkozva visszalépett a Roger Federer elleni mérkőzéstől. A svájci zseni így játék nélkül jutott az ötödik Grand Slam tornának is nevezett kaliforniai verseny elődöntőjébe, és mérkőzhet meg magyar idő szerint szombat esete az amerikai Jack Sock-kal. Sok teniszrajongót ért váratlanul a visszalépés híre, hiszen várták, vártuk, mire megy egymással a már mindent megnyerő helvét és a fiatal tehetség.

 

A 17. kiemelt ausztrál srác – augusztus 27-én lesz 22 éves – túllépett a 19 éves német Alexander Zvererven - aki a verseny 18. kiemeltje és minden bizonnyal a jövőben vezetni fogja a világranglistát -, sőt, két játszmában a második helyen rangsorolt Novák Djokovicot is kiverte. A szerbnek egyébként mostanában nem ízlik Kyrgios játéka, ugyanis pár héttel ezelőtt a harmadik körben Acapulcoban is két szettben szenvedett vereséget az ausztráltól.

 

Látni akartuk a nagy összecsapást. Már csak azért is, mert a Federer-Nadal klasszikus a nyolcad-döntőben sajnos elmaradt. Na, nem betegség vagy sérülés miatt, hanem mert a 18 Grand Slam címmel rendelkező Federer esélyt sem adott a spanyolnak.

 

Készültünk a lendületes és a néha bohókás ifjonc, valamint a talán élete formájában teniszező „öreg” második találkozójára. Mert bármennyire is meglepő, kettejük párharcát Kyrgios vezet. Eddigi egyetlen mérkőzésüket ugyanis az ausztrál 6/7 7/6 7/6 arányban nyerte meg, még 2015-ben Madridban, salakon.

 

És, hogy miért is lehetett volna különleges ez a találkozó? Mert küszöbön az őrségváltás. Ugyanis Djokovic május 22-én, Murray május 15-én a 30., Nadal június 3-án a 31., Wawrinka március 28-án a 32., Federer augusztus 8-án a 36. életévét tölti be.

 

Vagyis csak küszöbön volna. Ugyanis az idei év első Grand Slam tornáját Melbourne-ben Federer nyerte Nadal ellen, most pedig, az első 1000-es versenyen az elődöntőben ott a két svájci, Stan Wawrinka és Roger. Persze, hosszú még a szezon, villanhatnak a „kicsik”, igaz Djokovic is, Nadal is lesz még idén jobb, jó formában.

 

A kérdés tehát inkább az: Mikor jön el az őrségváltás? Erre kaphattunk volna rész-választ, egy fél mondatot péntek este. De addig is, türelmesen várunk – és reménykedünk, hogy a tenisz egyik legnagyobb korszaka Federerrel, Nadallal, Djokóval és a többi „matuzsálemmel” minél később ér véget.

komment
Címkék:
süti beállítások módosítása